top of page

Starea de bine este obiectivul meu - Iris Catunanu

Updated: Jul 31, 2023

"Ma numesc Nicoleta, am 42 de ani si sunt mama a doua fete: Cristina de 15 ani si Iris de 11 ani, iar aceste randuri sunt despre cea mica.

Iris sufera de Sindromul Down. La aflarea diagnosticului am simtit cum lumea noastra se prabuseste, insa in acelasi timp am devenit puternica. Experienta mea ca si copil care a suferit de paralizie de plex brahial cu afectari multiple ale coloanei, dar si de kinetoterapeut si psiholog, m-a ajutat sa-mi gasesc puterea de a lupta, aveam o misiune - devenisem mama.

Iris a fost activa inca de mica, insa datorita unei raceli puternice, nu s-a mai miscat deloc si astfel, am inceput in forta sedintele de kinetoterapie si logopedie.


Fundatia pentru copii Sansa la Viitor - un loc minunat pe care l-am descoperit la recomandarea unor prieteni, aici suntem impreuna si acest lucru ne face bine. Am descoperit oameni ca noi, cu probleme asemanatoare, ne incurajam unii pe altii si speram la un viitor mai bun pentru copii nostri. Tot personalul de aici este foarte dragut si amabil si ce mai important este ca ne iubesc copiii asa cum sunt, si sentimentul este reciproc.

Pentru noi este un mare ajutor, iar faptul ca am avut ocazia de a fi parte din proiectul "Starea de bine este obiectivul meu - terapii pentru copiii cu dizabilitati," dezvoltat prin programul IN STARE DE BINE, finantat de KAUFLAND ROMANIA si implementat de FUNDATIA PENTRU DEZVOLTAREA SOCIECTATII CIVILE, reprezinta o oportunitate pentru Iris de a socializa, de a-si face noi prieteni si de a beneficia de toate terapiile de care are atata nevoie."


14 views0 comments
bottom of page