top of page

Recunostinta!

Updated: Jul 31, 2023


Evenimentul de Craciun realizat de Fundatia Sansa la Viitor la Sectia de Terapie Intensiva Nou Nascuti a spitalului Marie Curie a avut ca tematica: RECUNOSTINTA.

Activitatea "Mama, dincolo de diagnostice" realizata de psih. Alexandra Diaconu care se desfasoara din luna septembrie in cadrul proiectului "Prematurii de azi, viitorul de maine" astazi a avut o mare insemnatate pentru mame. Uneori, cuvintele sunt mult prea sarace si faptele mult prea mici pentru a putea descrie cu adevarat recunostinta pe care aceste eroine o poarta in suflet pentru toti cei din jur.



"Sa fii recunoscatoare ca ai un copil, sa te simti fericita ca un suflet a decis sa vina in familie, ca a decis sa-ti poarte sangele, numele si sa invete de la tine lectiile de viata, da, te incearca un sentiment maret.

Aventura de a da viata in sine, de a-ti privi miracolul - copilul tau, de a ghida acel sufletel pe calea binelui si a iubirii este misiunea ta de mama si pentru asta, esti recunoscatoare in fiecare moment al vietii tale.

Tu, ca mama ai fost aleasa pentru cea mai importanta misiune: sa dai un corp fizic unui suflet care te-a ales sa mergeti impreuna indiferent daca este greu sau usor.

Astazi, cutia recunostintei a dezvaluit pentru fiecare in parte sentimente aflate in cele mai adanci colturi ale sufletului. Eroinele de la TINN simt recunostinta pentru: sansa de a deveni mame, de a avea un copil dupa lungi asteptari, pentru speranta la viata primita aici la Sectia de terapie intensiva neonatala, cadrelor medicale pentru ca le-au salvat copiii si care in fiecare moment, isi indreapta atentia spre ceea ce stiu sa faca cel mai bine si anume, MINUNI.

Pentru tot ceea ce reprezinta copilul lor, iubirea neconditionata pe care au invatat sa o primeasca si sa o ofere, sunt recunoscatoare fata de Dumnezeu si fata de puterea rugaciunii si nu in ultimul rand, pentru sprijinul primit din partea noastra, a terapeutelor.

Am ales sa facem acest exercitiu de recunostinta, ca tehnica terapeutica in cadrul grupului de suport, deoarece manifestarea recunostintei se poate face la finalul fiecarei zile sau la sfarsitul anului, sau uneori, atunci cand simti nevoia. Aceasta parctica are efecte benefice asupra gandirii in AICI si ACUM, chiar daca lucrurile tind sa se precipite in starea de sanatate fizica sau psihica.Ne creeaza speranta de mai bine si ne da puterea de a accepta si integra realitatea si ne da puterea de merge mai departe, cu tot ceea ce suntem noi".


Psiholog Alexandra Diaconu



Proiectul "Prematurii de azi, viitorul de maine!" este derulat de Fundatia pentru copii Sansa la Viitor, finantat prin programul In Stare de Bine, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. www.instaredebine.ro #InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC #sansalaviitor #prematuriideaziviitoruldemaine






168 views0 comments
bottom of page