top of page

Parintii copiilor prematuri

Updated: Jul 31, 2023

Parintii sunt nevoiti sa faca fata atat aspectelor medicale, cat si celor emotionale, atat in spital, cat si după externare. Experimentarea stresului emotional si prematuritatea exercita o presiune asupra dezvoltarii identitatii parentale si a abilitatilor de comunicare si relationare.

Timpul petrecut la terapie intensiva si repercusiunile experientei sporesc nevoia parintilor de a fi ascultati, intelesi si sprijiniti. In aceasta etapa este importanta oferirea suportului emotional de către psihologi si alti parinti care au trecut prin situatii asemanatoare, interconectarea cu astfel de comunitati oferind un sentiment de siguranta si de validare a emotiilor.


Proiectul “Prematurii de azi, viitorul de maine!” vine si in ajutorul parintilor, prin sedintele de consiliere parentala oferim sprijin si indrumare parintilor celor 18 copilasi din centru, deoarece drumul unui parinte de copil prematur nu se termina in momentul externarii acestuia. Efectul dorit este acela de creare a unei relatii de atasament cu copilasul care devine sursa de vindecare pentru parinti, oferindu-le speranta si abilitati in depasirea problemelor si in cresterea bebelusului.



Campanie de informare si constientizare in cadrul proiectului "Prematurii de azi, viitorul de maine!" derulat de Fundatia pentru copii Sansa la Viitor, finantat prin programul "In Stare de Bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.




5 views0 comments
bottom of page