top of page

Daruri de Craciun - Pentru Toti Copiii!

Updated: Jul 31, 2023

"Daruri de Craciun care fac minuni pentru copiii speciali"


Fundatia pentru copii Sansa la Viitor a desfasurat un proiect de suflet „Daruri de Craciun Pentru Toti Copiii!”, finantat de Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Acestia s-au transformat in ajutoarele Mosului si au facut magie pentru 40 de copii cu dizabilitati, care provin din medii defavorizate. Sub bradul frumos impodobit, o multime de cadouri au fost pregatite pentru micuti. Intr-un cadru festiv, serbarea de Craciun a adus bucurie in sufletele copiilor si le-a oferit ocazia sa cante colinde in jurul bradului, sa recite poezii si, desigur, sa petreaca momente de neuitat alaturi de parinti si terapeuti.


Un copil cu dizabilitati este un om mic cu nevoi mari si chiar daca reprezinta o provocare pentru familia sa, el este totodata „motorul” care ii da forta sa depaseasca cele mai mari provocari. Parintii unui copil cu nevoi speciale sunt si ei deosebiti, deseori fac eforturi uriase pentru un pas mic, dar care pare urias in ochii lor. Costurile pentru sansa la o viata normala acapareaza de cele mai multe ori nevoile intregii familii, astfel ca, acest parinte va pune intotdeauna pe primul loc sanatatea copilului sau, inaintea oricaror altor nevoi. Perioada sarbatorilor este dificila pentru ei, gasind cu greu resurse pentru a-i putea oferi copilului un dar sub brad. Dar care parinte nu-si doreste sa vada pe chipul copilului bucuria? Pentru a le fi aproape in aceasta perioada de sarbatoare, Fundatia pentru copii Sansa la Viitor, le aduca o bucurie, oferindu-le cadouri din partea Mosului. Principalul obiectiv al fundatiei este sa aduca o stare de bine si bucurie in familiile fiecaruia din cei 40 de copilasi.



„Cei 40 de copii cu afectiuni psiho-neuromotorii, cu varste cuprinse intre 1-18 ani, ce provin din familii defavorizate, au fost identificati din baza de date a Fundatiei pentru copii Sansa la Viitor si a DASPC Bucuresti si Ilfov. Desi, poate un copil cu dizabilitati nu intelege exact insemnatatea acestei sarbatori, bucuria din sufletul lui este la fel de mare ca si in a oricarui alt copil atunci cand primește un cadou. Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada magica pentru toti copiii din lume si prin intermediul proiectului Daruri de Craciun pentru toti copiii! am adus magie datorita organizarii acestui eveniment .



Un Wow spus cu incantare, Uite mami, am primit ce mi-am dorit! sau Mosul a fost foarte generos au fost cateva din multitudinea de reactii ce au adus sclipire in ochii celor 40 de copii, cat si in sufletele noastre, ale celor care astazi, ne-am transformat in ajutoarele Mosului si am trait alaturi de ei magia celei mai iubite sarbatori de catre toti copiii.”



Giorgiana Moisa - manager proiect




29 views0 comments
bottom of page