top of page

Dani, cel mai nou membru al familiei Fundatiei Sansa la Viitor



El este micul Dani. Este din comuna Nuci, jud. Ilfov, are 7 ani si sufera de Sindrom Hipoton si intarziere in dezvoltare. De aproximativ o luna, vine la centru de 2 ori pe saptamana insotit de mama lui pentru sedinte de terapie. Insa istoricul sau in ce priveste recuperarea medicala porneste inca de cand avea doar 10 luni. Cate doua saptamani la aproximativ 6 luni, deoarece atat are decontat de la stat.

Avand in vedere diagnosticele sale, Dani are nevoie de un program terapeutic sustinut, deoarece miscarile sale fiziologice sunt intarziate: nu sta in ortostatism, nu merge in patrupedie, iar pasi poate face doar sustinut, nevand control asupra miscarilor sale. Dani mai are o surioara de 8 ani si este total dependent de familia lui, motiv pentru care mama este casnica.

Recuperarea medicala joaca un rol crucial in imbunatatirea capacitatilor fizice si functionale ale copiilor cu dizabilitati. O contributie importanta a acesteia o constituie imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu dizabilitati si promovarea participarii lor in societate. Pe masura ce devin mai mobili si mai independenti, cei mici pot participa activ in mediul inconjurator. Acest lucru ii ajuta sa se integreze mai bine si sa dezvolte relatii sociale sanatoase cu ceilalti.

Urmarea unui program terapeutic sustinut nu aduce beneficii doar copiilor, ci si parintilor si familiilor acestora. Terapeutii pot oferi sfaturi si tehnici pentru a imbunatati ingrijirea copilului acasa si pentru a-l sprijini in dezvoltarea lui. De asemenea, terapeutii pot fi un sprijin emotional pentru parinti, ajutandu-i sa faca fata provocarilor si sa abordeze cu incredere nevoile specifice ale copilului lor.

Ca si Dani sunt peste 8000 de copii in Bucuresti care au nevoie de sustinerea noastra a tuturor, pentru a-si putea depasi conditia.

84 views0 comments
bottom of page