top of page

Un strop din Magia Craciunului in cadrul sectiei de terapie intensiva neonatala a Maternitatii BucurCraciunul reprezinta, fara indoiala, cea mai frumoasa si magica sarbatoare a anului. Este perioada care trezeste in sufletele noastre atat emotii cat si bucurie, si ne aminteste sa fim recunoscatori pentru binele de care avem parte, indemnandu-ne sa facem la randul nostru bine din ce avem.

Dorind sa aducem o farama din Magia Craciunului si in cadrul sectiei de terapie intensiva neonatala a Maternitatii Bucur, echipa Fundatiei Sansa la Viitor, alaturi de personalul medical din sectie, au impodobit un frumos bradut menit sa transforme acel loc, macar pentru cateva saptamani, intr-un taram de poveste, un spatiu care nu mai este definit de lacrimi si suspine, ci de speranta si bucurie.

Pentru cei mai multi dintre bebelusii aflati acolo, acesta va fi primul lor Craciun. Prin acest mic gest, am dorit ca sarbatoarea sa fie la fel de festiva precum pentru toti copiii care, mai norocosi, il pot aștepta pe Mos Craciun alaturi de familie, langa bradutul de acasa.

In timp ce dadeam viata bradutului cu fiecare glob colorat si podoaba stralucitoare, atmosfera din sectia de terapie intensiva neonatala se transforma. Sunetele blande ale colindelor rasunau in incapere, creand o simfonie incantatoare care aducea un strop de caldura si lumina in sufletele tuturor celor prezenti.

Personalul medical, impreuna cu membrii Fundatiei Sansa la Viitor, nu au facut doar un simplu gest de impodobire a bradului; au creat un spatiu in care zambetele si emotiile pozitive sa inlocuiasca teama si incertitudinea. In lumina beculetelor stralucitoare, sectia de terapie intensiva neonatala a devenit un loc in care speranta si bucuria sa fie la fel de palpabile ca si intr-un vis de Craciun.

Prin aceasta initiativa, s-a dorit sa se ofere micilor luptatori si parintilor lor o pauza de la grijile si stresul cotidian. Fiecare ornament agatat cu grija pe crengutele bradului purta in sine un zambet si o promisiune de vindecare si de inceputuri mai luminoase.

In timp ce bradutul de Craciun devenea centrul atentiei, cei mici au fost inconjurati de o echipa dedicata, pregatita sa ofere ingrijiri cu multa afectiune si profesionalism. Astfel, fiecare sunet de clopotel si fiecare rasfrangere a luminilor de sarbatoare erau ca un mesaj de incurajare si dragoste pentru acesti copilaai fragili.

In acele momente magice, sectia de terapie intensiva neonatala a devenit un loc in care Mos Craciun nu va aduce doar cadouri materiale, ci si darul nepretuit al sperantei si al comunitatii unite in jurul micilor miracole de viata.

95 views0 comments
bottom of page