top of page

Mama... eroul tacut din spatele copilului cu dizabilitati



Astazi, 8 Martie, sarbatorim Ziua Internationala a Femeii, o zi sacra dedicata feminitatii si mai ales maternitatii, in care dorim sa ne oprim putin pentru a reflecta asupra unei fiinte cu adevarat remarcabile - MAMA! Ea nu este doar o prezenta in vietile noastre; este un ocean nesfarsit de iubire si intelepciune, o forta a naturii care ne inconjoara cu grija si devotament neconditionat.

Pentru copilasul ei, mama este o lumea intreaga; nu este doar fiinta care i-a dat nastere si l-a hranit cu trupul ei, care l-a ingrijit si i-a fost alaturi in clipe de bucurie si de tristete, ci este un far de lumina in intuneric, ghidandu-i pasii pe drumul vietii cu intelepciune si afectiune neclintita. Ea este acel loc al sigurantei in care cel mic regaseste confortul si alinarea in clipele de nevoie si vulnerabilitate. Mama este acea fiinta care merita pusa pe un piedestal la care puiul ei se uita cu incredere, admiratie si bucurie in suflet, pentru ca EA este mama LUI.

Dar ce este MAMA pentru un copil cu dizabilitati? Ei bine, ea este o EROINA. O eroina pentru ca a ramas langa el, chiar daca nu este copilul perfect si l-a iubit cu atat mai mult cu cat acesta este mai diferit. Este o eroina pentru ca dedicarea ei este cu atat mai mare cu cat este fiinta nedespartita de puiul ei. Fie ca ii sta la capatai cand ii este rau, sau ca petrece zeci de ore cu el prin sali de terapie, mama copilului cu dizabilitati este stalpul familiei. Ea are acea superputere de a fi acolo pentru toata lumea si in acelasi timp, de a fi un intreg univers pentru micutul care are nevoie de ea acum si toata viata. Ce este in sufletul mamei de copil special, nimeni nu va sti cu adevarat, insa ceea ce stim noi, ceilalti, este ca dragostea pentru puiul ei este nemarginita si ca va face si imposibilul pentru binele acestuia.

In aceasta zi speciala, ne plecam in fata tuturor mamelor din lume, dar si in fata acelor mame ale copiilor cu nevoi speciale, si le oferim recunostinta noastra profunda si iubirea noastra sincera. Ele sunt modele de curaj, rezilienta si generozitate, iar devotamentul lor nu poate fi niciodata subestimat.

Sa aplaudam eroismul lor tacut si sa le aratam mereu ca sunt apreciate si pretuite pentru tot ceea ce sunt si pentru tot ceea ce fac. Astazi si intotdeauna, ele sunt pietrele de temelie ale familiei si ale societatii, iar faptele lor de iubire raman vii in inimile noastre pentru totdeauna.




11 views0 comments
bottom of page