top of page

Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!

În perioada 15 Iunie – 15 August 2023, Fundația pentru copii Șansa la Viitor a derulat proiectul Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!, prin intermediul căruia a asigurat ședințe de recuperare medicală neuromotorie pentru 25 de copii cu dizabilități cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Proiectul a fost finanțat de Transelectrica SA.


Acest proiect nu a fost doar o vară obișnuită pentru copiii implicați. A fost o experiență terapeutică integrativă, cu ședințe de kinetoterapie, ergoterapie, terapie prin joc și mișcare, dar și terapie cognitivă și senzorială. Fiecare zi a venit cu propriile victorii, mici sau mari, în călătoria acestor copii spre o viață cât mai aproape de normalitate.

Implementarea acestui proiect de asistență terapeutică aduce o mulțime de beneficii nu numai pentru copii și familiile lor, cât și pentru comunitățile din care provin. Copiii care altădată s-ar fi confruntat cu discriminare sau respingere la școală învață acum să-și gestioneze emoțiile și comportamentul.

Datele ne arată o creștere îngrijorătoare: în 2022, peste 80.578 de copii cu dizabilități erau înregistrați în România, cu un salt de 2,3% față de anul precedent. Dintre aceștia, peste 8.000 locuiesc în București.


Fundația pentru copii Șansa la Viitor deschide noi orizonturi pentru copiii cu dizabilități


Prin proiectul “Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!” susținut de Transelectrica SA și care acum a ajuns la final, beneficiarii au o șansă uriașă în lupta pentru normalitate și autonomie, devenind o punte către integrare socială.

Fundația pentru copii Șansa la Viitor este o forță de neoprit în transformarea destinului copiilor cu probleme psiho-neuromotorii. Cu încrederea și răbdarea de care dăm dovadă, aici schimbăm povestea de viață a fiecărui copil care ne trece pragul.

Așa că, într-o notă finală, îi salutăm pe toți cei care au făcut posibilă această aventură și, mai ales, pe cei 25 de eroi care au învățat să zboare.


6 views0 comments

Comments


bottom of page