top of page

T.A.A.A - Terapie si activitati asistate de animale

Updated: Jul 31, 2023

Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune cu privire la dezvoltarea abilitatilor de interactiune sociala a celor 40 de copii inclusi in proiectul "Starea de bine este obiectivul meu - terapii pentru copiii cu dizabilitati" se vor organiza lunar cate doua activitati asistate de caini.


In cadrul acestor activitati, cei mici vor fi divizati in grupuri pentru a putea optimiza rezulatele, ei vor interactiona cu patrupedele si vor desfasura activitati diverse.

Pentru copiii cu dizabilitati, compania unui patruped are efecte extrem de benefice in relationarea cu cei din jur. Pe langa dezvoltarea laturii emotionale T.A.A.A. contribuie la dezvoltarea capacitatilor motorii.



Acest proiect este finantat prin programul "În Stare de Bine" sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.















Despre T.A.A.A.


Dar T.A.A.A. presupune o arie foarte larga de posibilitati de aplicare, din care putem enumera: terapia traumelor, a persoanelor abuzate fizic si emotional, terapia in procesul de separare, divort sau deces, interventia T.A.A.A. in integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati, fie copii sau adulti, dificultati de adaptare la medii sociale sau familiale noi (cum este cazul refugiatilor sau a copiiilor adoptati), programe speciale pentru persoanele din centre speciale de tratament sau din caminele de batrani sau in cazuri si mai speciale, a persoanelor private de libertate. Domeniile de activitate T.A.A.A. se extind in permanenta si pe viitor vom vedea animale la lucru acolo unde nu ne-am fi asteptat sa le vedem.






17 views0 comments
bottom of page