top of page

Proiectul "Si eu am potential - terapii pentru copiii speciali" a ajuns la finalCu apreciere si recunostinta in suflete, anuntam finalizarea unui proiect remarcabil care ne-a adus numeroase satisfactii, atat pe plan profesional, cat si personal. Proiectul "Si eu am potential - terapii pentru copiii speciali", realizat cu sprijinul generos al Transelectrica SA, a reprezentat o experienta plina de provocari si realizari in ultimele doua luni.


30 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani ce au certificat de incadrare in grad de handicap au beneficiat de sedinte de recuperare medicala prin kinetoterapie si terapii complementare, sesiuni esentiale pentru dezvoltarea si imbunatatirea starii lor de sanatate.

Pe langa sedintele de recuperare, cei mici au fost implicati intr-o serie de activitati menite sa le stimuleze abilitatile sociale, sa ii ajute sa lege prietenii si sa dezvolte relatii interpersonale pozitive. Aceste activitati au fost esentiale pentru a le oferi copiilor oportunitatea de a se conecta cu alti copii, de a invata sa colaboreze si de a-si construi increderea in sine intr-un mediu sigur si suportiv.

Suntem deosebit de recunoscatori pentru faptul ca familia Sansa la Viitor s-a extins cu inca 12 copii, pe care am ajuns sa ii cunoastem si sa ii indragim extrem de mult, deoarece fiecare dintre ei ne-a impresionat cu curajul, determinarea si bucuria lor de a trai. Prin participarea la activitatile noastre, acesti copii ne-au aratat cat de importanta este sustinerea si incurajarea pentru dezvoltarea lor armonioasa. Fiecare zambet si progres realizat de ei ne-a motivat sa continuam munca noastra si sa le oferim tot sprijinul necesar pentru a-si atinge potentialul maxim.


Finalul acestui proiect a fost marcat de organizarea unui eveniment special: un picnic in Parcul Tei. Aceasta a fost o oportunitate minunata pentru copii de a se bucura de o zi insorita, de natura si de activitati recreative. Picnic-ul a fost nu doar un moment de relaxare, dar si o ocazie de a intari legaturile de prietenie intre copiii din cadrul Fundatiei. Socializarea este extrem de importanta pentru acesti copii, iar astfel de momente le ofera oportunitatea de a-si construi amintiri pozitive si de a dezvolta abilitati sociale esentiale.O alta activitate de mare succes a fost vizita la Gradina Zoologica, care a fost punctul culminant pentru multi dintre copii. Pentru unii dintre ei, aceasta a fost prima ocazie de a vedea animalele indeaproape, o experienta care a starnit curiozitate si entuziasm. Vizita a fost organizata astfel incat copiii sa poata observa animalele in timpul hranirii, oferindu-le o perspectiva captivanta asupra lumii animale. Aceasta activitate a fost extrem de placuta atat pentru copii, cat si pentru noi, deoarece ne-a reconfirmat importanta acestor experiente pentru dezvoltarea lor. Bucuria si zambetele copiilor au fost cea mai mare rasplata pentru noi, demonstrandu-ne inca o data ca astfel de initiative sunt cruciale pentru bunastarea lor emotionala si sociala.Suntem profund recunoscatori Transelectrica SA pentru sprijinul acordat, care a facut posibila realizarea acestui proiect. Fara contributia lor, aceste experiente memorabile si benefice nu ar fi fost posibile.

In incheiere, dorim sa multumim tuturor celor implicati in succesul acestui proiect - de la voluntari si terapeuti, pana la parinti si sustinatori. Impreuna, am reusit sa aducem o raza de speranta si bucurie in vietile acestor copii minunati. Continuam sa ne dedicam misiunii noastre de a oferi sprijin si oportunitati copiilor speciali, convinsi fiind ca fiecare dintre ei are un potential extraordinar de care merita sa beneficieze pe deplin.

5 views0 comments

Comentários


bottom of page