top of page

Diferiti dar egali, suntem toti copii! Scoala Gimnaziala Nr.32

Updated: Jul 31, 2023

"In cadrul proiectului “Starea de bine este obiectivul meu - terapii pentru copiii cu dizabilitati!” derulat de Fundatia pentru copii Sansa la Viitor si finantat pentru programul In Stare de Bine sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, am primit pe 25 februarie vizita doamnelor Luminita Tabaran - psiholog clinician si Giorgiana Moisa (coordonator program) care au informat elevii de la ciclul primar ca orice copil cu dizabilitati poate fi oricand un prieten de nadejde si, de asemenea, “Diferiti dar egali, suntem toti copii!”.



Pentru ca subiectul este unul de actualitate, iar in scoala noastra avem copii cu dizabilitati, am extins actiunea si la nivelul ciclului gimnazial.

Ne-am bucurat de impactul pe care l-a avut campania fundatiei in randul elevilor, acestia fiind foarte receptivi la explicatiile oferite cu mult tact si amabilitate de catre doamnele Giorgiana Moisa si Luminita Tabaran. Intrebarile-cheie cu care a demarat actiunea au fost “Ce sunt dizabilitatile?” si “Cine sunt copiii cu dizabilitati?”. Prin raspunsurile oferite, s-a construit o baza solida pentru discutii, dezbateri, curiozitati si intrebari.

De asemenea, au solicitat si au aflat detalii referitoare modul in care pot fi identificate persoanele cu dizabilitati, care este comportamentul acestora, care sunt cauzele pentru care anumiti copii au dizabilitati, care sunt cauzele izolarii sau ale comportamentului agresiv ale acestora; au identificat - exemplificand concret - persoane cunoscute sau apropiate (copii si/sau adulti) cu dizabilitati si au explicat modul in care au incercat sa integreze colegii cu nevoi speciale in grupul lor.



La finalul activitatii elevii au concluzionat ca, toti copii lumii au drepturi, inclusiv cei cu dizabilitati si, chiar dacă sunt diferiti, pot fi prieteni adevarati si devotati.

In calitate de coordonator de programe si proiecte educative si coordonator al campaniei de informare la nivelul Scolii Gimnaziale Nr. 32, ma inclin cu deosebit respect in fata celor doua doamne, a profesionalismului acestora si, nu in ultimul rand, a perseverentei si eforturilor pe care le depun in vederea integrarii copiilor cu dizabilitati in societate.

Mult succes in toate proiectele si toate activitatile pe care va propuneti sa le realizati, felicitari fundatiei pentru initiativa!"

Cu respect si admiratie,

Prof. invatamant primar

VOICULESCU MIHAELA



Campanie de informare si constientizare in cadrul proiectului "Starea de bine este obiectivul meu - terapii pentru copiii cu dizabilitati" derulat de Fundatia pentru copii Sansa la Viitor, finantat prin programul "In Stare de Bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile .



43 views0 comments
bottom of page