top of page

Companiile vor putea continua sa ofere sprijin financiar prin sponsorizari


Legea privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung a trecut pe 26 septembrie, de ultima faza in procesul de asumare a raspunderii Guvernului.

Dupa discutiile din 20 septembrie, Guvernul a introdus o formulare care a rezolvat situatia in articolul 18, aliniatul (10). Aceasta modificare permite contribuabililor care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, conform prevederilor Legii Nr. 32/1994 privind sponsorizarea, sa deduca sume din impozitul minim datorat, avand in vedere valoarea minimă dintre doua praguri:

a) 0,75% din cifra de afaceri, sau

b) 20% din impozitul pe profit.

Acest lucru inseamna ca companiile pot continua sa efectueze sponsorizari, indiferent de tipul de impozit pe care il platesc, si vor deduce suma mai mica dintre cele doua praguri mentionate mai sus.

De asemenea, este important de mentionat ca contractele de sponsorizare incheiate in timpul anului si in conformitate cu dispozitiile legale raman valabile.

Aceasta deschidere la dialog si modificarea adusa de Guvern clarifica situatia si demonstreaza dorinta de a continua dialogul in procesul de punere in aplicare a legii.

In prezent, membrii Parlamentului au la dispozitie trei zile (de la momentul asumarii) pentru a depune o motiune de cenzura, altfel legea este adoptata. Dupa aceea, parlamentarii pot sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei.

Suntem interesati sa mentinem un dialog deschis cu membrii Executivului pentru a contribui la elaborarea normelor de punere in aplicare a legii, inclusiv a aliniatului 5, cu speranta ca acesta nu va genera interpretari care sa puna in pericol sponsorizarea.


3 views0 comments

Bình luận


bottom of page