top of page

Campania "Prematurii de azi, viitorul de maine" continua!

Prematuritatea nu vine anuntata si nici cu instructiuni. Prematuritatea doar alimenteaza statistici si isi face simtita prezenta la fiecare unul din zece copilasi nascuti la nivel mondial. Desi nu o putem preveni, putem totusi sa luptam impotriva ei, iar pentru noi, asta e misiunea noastra. Datorita oamenilor de bine care ne sunt alaturi si care ne sustin luna de luna printr-un simplu SMS la 8844 cu textul IUVO, campania "Prematurii de azi, viitorul de maine" continua si le multumim, pe aceasta cale, ca au ales sa creada in noi si in acest unu din zece bebelusi al carui start in viata este mai greu, dar nu imposibil de invins.

Astazi va prezentam povestea unui bebelus nascut prematur care, datorita dumneavoastra, beneficiaza de recuperare medicala in cadrul Maternitatii Bucur. Se numeste Mihaela, are 45 de zile si s-a nascut la 28 de saptamani, cantarind la nastere numai 1000g. Ca multi alti bebelusi veniti pe lume inainte de termen, Mihaela s-a nascut cu multe complicatii generate de nasterea prematura, printre care sindrom de detresa respiratorie, infectii si multe altele. Astazi ea este "la crescut", asa cum spun doamnele doctor din cadrul sectiei de neonatologie, adica asteapta cumintica in incubatorul ei sa ajunga la greutatea de 2kg, sa poata respira singurica, deoarece inca este depdendenta de oxigen, si sa prinda puteri, astfel incat sa poata merge acasa, la familia ei, unde este asteptata cu atata speranta si nerabdare. Insa, pentru a putea merge acasa, ea are mare nevoie si de recuperare medicala, deoarece spitalizarea indelungata are efecte asupra dezvoltarii ei, din pricina pozitiilor viicioase, care o impiedica sa isi dezvolte capacitatea de a efectua miscarile normale conform varstei cronologice. Aici intervenim noi. Prin sedintele de recuperare medicala pe care le sustinem in cadrul sectiilor de neonatologie, venim in ajutorul acestor micuti luptatori, oferindu-le suportul de care au nevoie pentru a recupera deficitul de crestere cauzat de nasterea prematura, dar si de imobilizarea indelungata la pat, care i-a fortat sa adopte aceste pozitii vicioase. Prin interventia terapeutica si corectarea acestor pozitii, bebelusii capata o mai buna mobilitate, isi dezvolta capacitatea de coordonare dar si de a respira mai bine.

Povestea Mihaelei este doar una, insa ei sunt multi si au mare nevoie de noi, dar si de voi, deoarece datorita implicarii voastre, noi putem sa le oferim aceasta mana de ajutor de care au nevoie pentru a se face mari si pentru a avea sansa ca intr-o zi sa poata spune: "M-am nascut prematur, insa acum am devenit doctor, pentru ca la randul meu, sa ajut alti prematuri."

Implica-te si tu si trimite un SMS la 8844 cu textul IUVO si hai in comunitatea #eupot, pentru ca acesti copilasi sa nu mai fie doar o statistica, acel unu din zece!

90 views0 comments
bottom of page