top of page

Alessia si Elisabeta

Cazul surorilor Alessia in varsta de 9 ani si Elisabeta in varsta de 4 ani, diagnosticate cu epilepsie si retard mintal a fost adus in atentia noastra de catre D.G.A.S.P.C. Ilfov. Povestea emotionanta a celor doua fetite ne-a determinat sa ne implicam oferindu-le recuperare medicala pediatrica gratuita.

La prima vizita a celor mici, bunicul, care este tutorele legal al fetitelor ne-a relatat povestea lor de viata.



"Alessia si Elisabeta mai au inca 3 fratiori acasa, pe Estera, Denisa si Florin, care toti sufera de epilepsie, acestia provenind din parinti cu dizabilitati mintale. Bunicii materni au ales sa ii ia in plasament pe cei 5 frati, pentru a le putea oferi un camin stabil si o familie in care acestia sa ramana impreuna. Din pacate, luna octombrie a anului 2021 a fost marcata de un eveniment extrem de nefericit pentru bunic si pentru cei cinci fratiori, bunica stingandu-se in urma complicatiilor virusului Sars-cov 2. Ramas singur cu 5 copii si cu surse de venit extrem de limitate, bunicul a devenit acum si mama si tata pentru cei mici, cu greu reusind sa le asigure traiul de la o zi la alta."

Pentru a spera cat de cat la o viata mai buna, cele doua fetite au mare nevoie atat de kinetoterapie si terapii complementare, cat si de logopedie si consiliere psihologica.

In urma evaluarilor efectuate de catre specialistii nostri, li s-au intocmit planuri terapeutice personalizate, pe care cele doua fetite le vor urma pentru ca starea lor sa se amelioreze si sa aiba astfel o sansa la normalitate.

Datorita oamenilor care cred in sansa lor la un viitor mai bun, fundatia le poate oferi terapiile de care cele doua surori au nevoie si va promitem astfel sa va tinem la curent cu evolutia acestora din cadrul sedintelor de recuperare de care Alessia si Elisabeta vor beneficia.

Impreuna le vom ajuta pe aceste fetite SA CREASCA MARI!

6 views0 comments
bottom of page