top of page

Terapie prin joc si miscare... pe stadion!



Intr-o zi frumoasa si insorita de marti, am decis sa ducem terapia prin joc si miscare.... pe stadion. Alaturi de juniorii Asociatiei Handbal Club Stefan Cel Mare, micutii nostri beneficiari au avut ocazia sa experimenteze trairile unui antrenament alaturi de viitorii sportivi de performanta ai handbalului.

Soarele usor arzator si imensitatea stadionului nu i-au oprit pe copiii nostri sa alerge in pas cu micutii sportivi, sau sa efectueze alaturi de ei exercitiile date de catre antrenori.

Ne-am bucurat alaturi de ei de fiecare clipa si nimic nu ne-a oprit sa le oferim un strop din magia sportului. Chiar daca Andreea si Flori erau in scaune cu rotile, faptul ca am alergat cu ele, impingand acele scaune, le-a adus o bucurie de nedescris. Lucas si David M s-au remarcat prin faptul ca au fost singurii din intregul grup care au reusit sa tina pasul cu juniorii de la handbal, la turele de stadion. Flavius a fost putin mai reticient la inceput, insa deindata ce a vazut partea distractiva a activitatii, s-a alaturat grupului si a fost de neoprit.

Jocul cu mingea de tenis a fost de departe preferatul tuturor, deoarece, desi solicitant, a fost extrem de distractiv.

Copiii s-au bucurat de fiecare clipa si au plecat cu zambetul pe buze, iar noi, la randul nostru, alaturi de parinti, am apreciat caldura cu care au fost primiti de catre micutii sportivi si ca am reusit pe aceasta cale sa le oferim un strop din normalitatea de a face sport, indiferent de diagnosticul care le-a marcat viata.

Copiii cu dizabilitati au dreptul de a face sport si cu atat mai mult, de a nu fi discriminati, deoarece nu dizabilitatea ii defineste ca fiinta umana, ci copilul care se ascunde in spatele dizabilitatii si care abia asteapta sa fie descoperit.



In perioada 15 Iunie – 15 August 2023, Fundatia pentru copii Sansa la Viitor deruleaza proiectul ”Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!”, prin intermediul caruia asigura sedinte de recuperare medicala neuromotorie pentru 25 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Proiectul este finantat de compania Transelectrica SA.

6 views0 comments
bottom of page