top of page

Terapia de grup - calea catre integrarea sociala a copiilor cu dizabilitati



Terapia de grup in cazul copiilor cu dizabilitati imbina activitatile educational-terapeutice cu cele de dezvoltare a autonomiei personale, autoservire, activitati recreative si de socializare, stimularea comunicarii functionale si a abilitatilor de relationare cu cei din jur.

In cadrul proiectului "Diz/abilitatea viitorului nostru comun - copiii" oferim doua terapii de grup pentru a veni in sprijinul celor 25 de beneficiari in vederea dezvoltarii capacitatii de socializare si de interactiune in diverse medii sociale. Prin intermediul Terapiei Cognitive si Stimulare Senzoriala si a Terapiei prin Joc si Miscare, urmarim sa atingem urmatoarele obiective:

  • Dezvoltarea unor abilitati de grup necesare adaptarii la mediul inconjurator si cresterea in frecventa si intensitate a comportamentelor acceptate social; 

  • Formarea capacitatii de lucru independent in vederea dezvoltarii abilitatilor de autonomie personala; 

  • Dezvoltarea comunicarii prin imagine, ca instrument pentru exprimarea dorintelor, nevoilor si a propriilor interese; 

  • Stimularea interactiunii sociale cu alti copii; 

  • Stimularea achizitiilor cognitive in contexte functionale;

  • Stimularea activitatii fizice prin joc si miscare si insuflarea pe aceasta cale celor 25 de beneficiari a dorintei de a face miscare intr-un mod distractiv.

De asemenea, prin intermediul Terapiei Cognitive si Stimulare Senzoriala scopul nostru este sa ii ajutam pe acesti copii care se confrunta cu grave tulburari comportamentale, prin imbunatatirea modularii senzoriale legate de comportament si atentie, cresterea abilitatilor pentru interactiunile sociale, a abilitatilor academice si a autonomiei personale, cat si reducerea comportamentelor indezirabile cum ar fi: agresivitatea, stereotipii, auto-stimularea etc.



In perioada 15 Iunie – 15 August 2023, Fundatia pentru copii Sansa la Viitor deruleaza proiectul ”Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!”, prin intermediul caruia asigura sedinte de recuperare medicala neuromotorie pentru 25 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Proiectul este finantat de compania Transelectrica SA.

5 views0 comments
bottom of page