top of page

Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!

Updated: Jul 31, 2023

In perioada 15 Iunie – 15 August 2023, Fundatia pentru copii Sansa la Viitor va derula proiectul ”Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!”, prin intermediul caruia va asigura sedinte de recuperare medicala neuromotorie pentru 25 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Proiectul este finantat de Transelectrica SA.

Programul “Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!” se desfasoara in Bucuresti si are ca scop sustinerea a 25 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani prin sedinte de: kinetoterapie, ergoterapie, terapie prin joc si miscare, terapie cognitiva si de stimulare senzoriala.




Conform datelor ANDPDCA, in Romania erau inregistrati, în 2022, peste 80.578 de copii cu dizabilitati, cu 2.3% mai mult decat in 2021, dintre care peste 8000 numai in Bucuresti. Proiectul initiat de fundatie si sponsorizat de Transelectrica SA vine ca o sansa pentru cei 25 de copii sa-si dobandeasca autonomia fata de familie si sa-si castige independenta, astfel incat sa poata avea o copilarie normala si sa devina membrii functionali ai societatii.

Proiectul initiat de Fundatia pentru Copii Sansa la Viitor vine din necesitatea de a aduce o schimbare in viata acestor copii si de a le oferi acestora sansa la o copilarie cat mai aproape de normalitate.

Prin intermediul proiectului ”Diz/abilitatea viitorului nostru comun – copiii!”, 25 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, care detin un certificat de incadrare in grad de handicap, vor beneficia de terapii gratuite. Copiii selectati fac parte din comunitatea persoanelor cu dizabilitati din Bucuresti si zonele invecinate, care sufera de diverse sindroame genetice, Autism, ADHD, paralizii cerebrale, retard mintal, etc.

Implementarea acestui proiect va aduce avantaje atat beneficiarilor directi, familiilor acestora, cat si comunitatilor din care provin. De exemplu, unii dintre acesti copii participa la invatamantul de masa, unde adesea se confrunta cu discriminare si respingere din cauza diferentelor, fiind adesea neintelesi. In consecinta, ei nu stiu cum sa se integreze si manifesta deseori comportamente indezirabile, uneori chiar agresive, in colectivitate. Insa, prin intermediul unui proces terapeutic continuu, acesti copii vor reusi sa isi dezvolte abilitatea de a-si gestiona emotiile, starile si, implicit, comportamentul. Ei vor invata astfel cum sa se comporte, atat la scoala cat si in societate, ceea ce le va facilita integrarea din punct de vedere social.


Despre TRANSELECTRICA SA

Transelectrica SA este operatorul national de transport si sistem, cu un rol-cheie pe piata de energie electrica din Romania si din regiune, responsabil de gestionarea si operarea sistemului de transport al energiei electrice și de asigurarea schimburilor de energie electrică intre Romania si tarile cu care este interconectata in Europa Centrala si de Est, in calitate de membru al ENTSO-E.

Totodată, Transelectrica este implicată activ in activitati de responsabilitate sociala corporativa sprijinind dezvoltarea comunitatilor durabile si performante, ca element al strategiei de afaceri. Sustinerea proiectelor si activitatilor destinate copiilor cu dizabilitati reprezinta o parte importanta a politicii CSR a Transelectrica, reafirmand astfel angajamentul companiei pentru comunitate.


www.transelectrica.com


16 views0 comments
bottom of page